SMUFF: Shooms otroliga resa

  • Skolbio

SMUFF filmfestival visar filmen Shooms otroliga resa samt som förfilm Astons presenter:

SHOOMS OTROLIGA RESA

Regissör: Julien Bisaro | Frankrike/Belgien 2019 | 26 min

 Lilla ugglan Shoom kommer till världen just som en storm välter trädet hon bor i, tillsammans med sina uggleföräldrar och sitt ofödda syskon som fortfarande är ett ägg. I stormen kommer den lilla ugglefamiljen ifrån varandra och Shoom står plötsligt ensam med sitt okläckta syskon. Hon måste hitta sina föräldrar! Nu börjar en spännande resa genom den vildvuxna tropiska skogen där både snälla och farliga djur bor. Men ingenting kan stoppa Shoom. Hon är fast besluten att hitta en förälder även om det råkar vara är en alligator!

Förfilm: ASTONS PRESENTER

Regissör: Lotta Geffenblad & Uzi Geffenblad | 8 min

Den här är den andra filmen om Aston. Aston är hemma och sjuk. Han ska snart fylla år! Under sin väntan slår Aston in allt som kommer i hans väg, ifall någon skulle ha råkat glömma att även han snart bör få paket.

 

SMUFF, Små Ungars FilmFestival, är den årligt återkommande festivalen för Malmös allra yngsta cineaster, speciellt dem mellan 2-5 år. Flera av årets filmer utspelar sig i utomhusmiljö och ett par filmer har huvudpersoner som har drabbats av sjukdom. 2020 är ett annorlunda år på många sätt och SMUFF arrangeras under begränsande förutsättningar, bara en förskola åt gången kan besöka biografen och inga filmer visas parallellt i olika salonger. Men ändå kan som vanligt ett besök på SMUFF vara ett fantasifyllt utflyktsäventyr för barnen och ett fint komplement till förskolornas egna aktiviteter.

 Varmt välkomna!

 Arrangör: Folkets Bio Malmö i samarbete med ABF Malmö, med stöd av Malmö stad.


Platserna blir bokningsbara för utvalda förskola tisdagen den 29 september.

Resterande platser släpps fritt måndagen den 12 oktober.

Kulturbuss bokas separat via den här länken: https://kulturkartan.malmo.se/BusBookings/GenericBus