SMUFF: Prick och Fläck på fläcken

  • Skolbio

Regissör: Lotta Geffenblad & Uzi Geffenblad | Sverige 2013 | 43 min   Rekommenderad ålder: 3 - 5 år

Korta filmer med charmörerna Prick och Fläck. I deras värld är allt prickigt och fläckigt. Inte nog med att en av dem är täckt med fläckar och den andra är täckt med prickar, dessutom finns det ju prickar och fläckar överallt! Vi får följa med när Prick och Fläck bakar, de står bokstavligen på öronen, får vattkoppor, nya konstiga kliande prickar mitt i det prickiga och fläckiga. Och sist men inte minst ordnar de nyårsdisko.

 

SMUFF, Små Ungars FilmFestival, är den årligt återkommande festivalen för Malmös allra yngsta cineaster, speciellt dem mellan 2-5 år. Flera av årets filmer utspelar sig i utomhusmiljö och ett par filmer har huvudpersoner som har drabbats av sjukdom. 2020 är ett annorlunda år på många sätt och SMUFF arrangeras under begränsande förutsättningar, bara en förskola åt gången kan besöka biografen och inga filmer visas parallellt i olika salonger. Men ändå kan som vanligt ett besök på SMUFF vara ett fantasifyllt utflyktsäventyr för barnen och ett fint komplement till förskolornas egna aktiviteter.

Varmt välkomna!

Arrangör: Folkets Bio Malmö i samarbete med ABF Malmö, med stöd av Malmö stad.

Tips för de som inte kan gå på biograf är streamade kortfilmer via Skolbibliotek.malmo.se ( KUAP, Two Balloons, Anglerfish samt Snuttefilm).


Platserna blir bokningsbara för utvalda förskola tisdagen den 29 september.

Resterande platser släpps fritt måndagen den 12 oktober.

Kulturbuss bokas separat via den här länken: https://kulturkartan.malmo.se/BusBookings/GenericBus