Lek, läs och lär på Funnys Äventyr - förskola

  • Bokprat
  • Litteratur
  • Bok och film

Funnys Äventyr är en plats där vi leker, läser och lär tillsammans. Grupper med barn födda 2015 är varmt välkomna att utforska kreativiteten och lekandet i vår värld full av sagor.

Tillsammans med barnen löser vi kluriga uppdrag i sagolandskapet samtidigt som vi leker hemma hos våra sagokaraktärer. Vi uppmuntrar barnen att samarbeta för att lösa uppdragen tillsammans. Dessutom lyssnar vi på virtuella sagor i vår sagokarusell – där de välkända historierna om Alice i underlandet, Lilla sjöjungfrun och den fattiga pojken Aladdin berättas i helt ny tappning.

Vi avslutar besöket med att ge barnen i uppdrag att skriva en saga till Funny. 

Så här går besöket till:

Pedagogerna gömmer ett brev från Funny i eller vid ett träd på skolgården. Där berättar Funny att hon är glad över att barnen kommer på besök. Dessutom delar hon med sig av några förhållningsregler.

Under besöket upptäcker barnen sagolandskapet och varvar leken med att lösa kluriga uppgifter knutna till våra olika världar. Exempelvis utmanar vi barnen att hitta spännande verktyg i Pettsons snickarbod, eller rimma på kluriga ord hemma hos Halvdan och Meia i vikingabyn.

I slutet av vistelsen ger våra värdar barnen ett uppdrag från Funny. Hon undrar om barnen skulle vilja skriva ihop en saga tillsammans. Sagan kan handla om vad som helst – och om man vill får man rita teckningar till sagan. När den är klar skickar pedagogerna in sagan till oss på Funnys. Sagan kommer sättas upp på Funnys sagogalleri.

Här finns Funnys brev till barnen: https://kulturkartan.malmo.se/Attachments/OpenAttachment/292

Här finns Funnys brev till pedagoger: https://kulturbokning.malmo.se/Attachments/OpenAttachment/295


Varje förskola får boka ett besök per läsår.

Platserna blir bokningsbara för utvalda förskolor onsdagen den 30 september.

Fler platser kommer bli bokningsbara under vårterminen 2021.

Kulturbuss bokas separat via den här länken: https://kulturkartan.malmo.se/BusBookings/GenericBus