Remind Me I'm Not Dead - Skånes Dansteater

Att existera mitt emellan två världar. Stilla betrakta världen på håll, utan att längta in i den. Att aldrig riktigt höra hemma men undra hur det kunde ha varit. Om allt hade varit annorlunda.  

Dansföreställningen REMIND ME I’M NOT DEAD leder dig in i ett slags drömstadie, till en plats som vill påminna dig om att du lever. Här och nu.  

En pulserande föreställning skapad för Skånes Dansteaters dansare av hyllade koreografen Mari Carrasco, internationellt framgångsrika kompositören Mikael Karlsson och ljus- och videodesignern Mateus Manninen.  


OM TEAMET  

Koreografen Mari Carrasco fick sitt stora genombrott med föreställningen Bartolomeo 2013. Året efter koreograferade hon hyllade teater- och dansföreställningen Girls will make you blush, ett samarbete med Unga Klara och Västmanlands Teater. Under 2019 skapade hon föreställningen Häxor för Regionteater Väst och har tidigare arbetat med Norrdans, Dansstationen, Black Box Company och Riksteatern. Koreografiassistenten Stacey Aung har varit en nära samarbetspartner i flera år.  

Kompositören Mikael Karlsson skapar musik till allt från datorspel och till opera. Han och Mari har samarbetat i flertalet uppsättningar. Mikael har även samarbetat med koreografen Alexander Ekman och med artister som Lykke Li och Kleerup 

Matues Manninen är en Helsingforsbaserad ljus- och videodesigner. Han arbetar framför allt med arkitektur, dans- och teaterföreställningar, installationer och musikarenor.  


Skånes Dansteater erbjuder i samband med föreställningen ett uppsökande klassrumsbesök för de skolor/klasser som önskar. Skolan/klassen bokar själv hos Skånes Dansteater på: liselotte.lindahl@skanesdansteater.se  

Vill du få en kort introduktion till dans? Kolla in "Dansplaneten" https://www.youtube.com/watch?v=rcBLo-Xqjbs


Pga rådande samhällssmitta så kommer evenemangets publikantal högst uppstiga 50 personer. Detta kan innebära att klasser från olika skolor möts på föreställningen, men om möjligt försök boka till 2 klasser från samma skola vid samma tidpunktOm de rådande restriktionerna med anledning av Covid-19 fortsätter, så kommer en digital version erbjudas, antingen en avfilmad föreställning eller en livestreamad föreställning.  


Vid frågor, vänligen kontakta Anna Jeppsson, anna.jeppsson@malmo.se , 0709-17 38 12.