Remind Me I'm Not Dead - Skånes Dansteater (Digital scenkonst)

Att existera mitt emellan två världar. Stilla betrakta världen på håll, utan att längta in i den. Att aldrig riktigt höra hemma men undra hur det kunde ha varit. Om allt hade varit annorlunda.  

Dansföreställningen REMIND ME I’M NOT DEAD leder dig in i ett slags drömstadie, till en plats som vill påminna dig om att du lever. Här och nu.  

En pulserande föreställning skapad för Skånes Dansteaters dansare av hyllade koreografen Mari Carrasco, internationellt framgångsrika kompositören Mikael Karlsson och ljus- och videodesignern Mateus Manninen.  

Föreställningen kommer livestreamas den 9 mars kl: 13.00. Föreställningen går endast att se vid denna tidpunkt. 

Skånes Dansteater kommer att vara uppkopplad på länken för eventuella frågor samt även om tekniska problem uppstår kl: 12.45 den 9 mars.

Om ni bokar platser kommer ni att få en länk skickad till er ca 3 - 4 dagar före föreställningen livestreamas. 


OM TEAMET  

Koreografen Mari Carrasco fick sitt stora genombrott med föreställningen Bartolomeo 2013. Året efter koreograferade hon hyllade teater- och dansföreställningen Girls will make you blush, ett samarbete med Unga Klara och Västmanlands Teater. Under 2019 skapade hon föreställningen Häxor för Regionteater Väst och har tidigare arbetat med Norrdans, Dansstationen, Black Box Company och Riksteatern. Koreografiassistenten Stacey Aung har varit en nära samarbetspartner i flera år.  

Kompositören Mikael Karlsson skapar musik till allt från datorspel och till opera. Han och Mari har samarbetat i flertalet uppsättningar. Mikael har även samarbetat med koreografen Alexander Ekman och med artister som Lykke Li och Kleerup 

Matues Manninen är en Helsingforsbaserad ljus- och videodesigner. Han arbetar framför allt med arkitektur, dans- och teaterföreställningar, installationer och musikarenor.  


Vid frågor, vänligen kontakta Anna Jeppsson, anna.jeppsson@malmo.se , 0709-17 38 12, eller Liselotte Lindahl, liselotte.lindahl@skanesdansteater.se 

Vill du få en kort introduktion till dans? Kolla in "Dansplaneten" https://www.youtube.com/watch?v=rcBLo-Xqjbs