Musik och dans på Torups slott - Musik i Syd

med Ensemble Mare Balticum 

Musik och dans på Torups slott är ett helt nytt projekt där musikerna i Ensemble Mare Balticum låter barnen kliva in i en magisk värld och genom musiken få inblick i hur livet såg ut för de som levde på slottet för 500 år sedan. Sång, dans, levande musik, vackra kläder och en och annan spökhistoria sätter tonen för denna produktion. 

Torup Slott en av nordens bäst bevarade renässansborgar, med en magnifik slottspark intill bokskogen och en trädgårdsanläggning med spår från fem sekler. 

Ensemble Mare Balticum är Musik i Syds ensemble för tidig musik, och också landets enda fast anställda ensemble inom området. Musikerna framför musik från 1200 fram till 1700-talet på tidstrogna instrument, både i form av rena konsertprogram för vuxna och historiska musikföreställningar för barn och unga.  

Här är filmerna att titta på med eleverna inför projektet samt lärarhandledning: https://www.youtube.com/playlist?list=PLgcjo1DGrARQV8qVoDYaOv69plOjlayBh 


Det finns ett förbesök i form av en uppsökande workshop där två musiker kommer till skolan berättar om sina instrument, sjunger och dansar med eleverna. Förbesöken kan hållas på fem olika skolor på dessa datum:

Måndag 10 maj, tisdag 18 maj, onsdag 19 maj, onsdag 26 maj och torsdag 27 maj.

Musikerna håller i max tre workshops per dag. Varje skola kan alltså som mest boka platser för tre klasser. För förbesöken gäller först till kvarn.

Klassen bokar in workshop genom att maila till: Maria Larsson: Maria.Larsson@musikisyd.se 


Platserna blir bokningsbara för utvalda skolor torsdagen den 28 januari.

Resterande släpps fritt måndagen den 8 februari.

Kulturbuss bokas separat via den här länken: https://kulturbokning.malmo.se/BusBookings/GenericBus