BUFF: NoJSe - digital filmvisning (kortfilmspaket)

  • Skolbio


Aquaphobia

Norge, 2020. Norskt tal, svensk text. Regi: Vigdis Nielsen. 17 min

Vilja måste våga sig ner på djupt vatten för att avsluta kampen med en grupp flickor som uppnosigt ifrågasätter både hennes morfar och henne själv. En film om maktspel, mod och ensamhet. 


I Dare You

Danmark, 2019. Danskt tal, svensk text. Regi: Casper Balslev. 7 min

Två ungdomar är ensamma hemma och utmanar varandra. De börjar med att krossa ett ägg mot huvudet, låta en spindel gå över armen och busringa till kompisar. Snart urartar deras hybris till en riktig rysare. Häng med på en hårresande coming-of-age skräckis som inte kommer få dig att slå vad på ett bra tag!


Shower boys

Sverige, 2020. Svenskt tal. Regi: Christian Zetterberg. 9 min. 

“Är du en man eller mus?” frågar bandytränaren. Viggo svarar med tvekan men laget skanderar “MÄN!”. Efter träningen går Viggo och Noel hem till Noel och bastar. Vännerna börjar tävla om vem som är mest man – en motig tävling där ingen egentligen vill vara tuff. 


The Stick

Keppi, Finland 2019. Finskt tal, svensk text. Regi: Teppo Airaksinen. 11 min. 

Aava vill ha en hund mer än någonting annat. Hennes pappa tröttnar på hennes vilda kamp och ger henne ett test: klarar hon att gå ut med en pinne i koppel tre gånger om dagen – så kommer hon klara av en hund. Denna prövning får oväntade vändningar för hela familjen.