BUFF: En bättre morgondag - digital filmvisning (kortfilmspaket + livesänt samtal)

  • Skolbio

Detta filmevenemang skall ses på angivet klockslag då ett livesänt samtal följer efter filmvisningen. Inbjudna forskare kommer att diskutera teman som de olika kortfilmerna tar upp. Samtalet är livesänt och följer direkt efter filmerna. Den totala speltiden för de fyra kortfilmerna tar runt 50 minuters speltid. 

Filmevenemanget skall därför ses med starttiden kl. 10. 

Everything ALL AT ONCE

Australien 2020. Engelskt tal. Regi: Tamara Hardman. 13 min. 

När världen är i kris försöker människorna känna sig glada på konstgjord väg. Billie är annorlunda, men när bränder hotar hennes stad måste hon ompröva sin inställning till känslodämpande apparater. 


Reflection

Spanien, 2020. Utan dialog. Regi: Juan Carlos Mostaza. 11 min.

En lekfull och fantastisk leranimation som ger oss en inblick i hur ätstörningar påverkar både psykiskt och fysiskt. Vi följer en tjej från barndom till att bli en vuxen kvinna. 


Refugee

Refugio. Spanien 2020. Spanskt tal. Engelsk text. Regi: Juan Antonio Moreno. 15 min. 

Destiny vill inte resa tillbaka till hemlandet. När alla sover rymmer hon med hjälp av vännen Paulina. De flyr i natten, tills de hittar skydd. Ett viktigt barnperspektiv på flyktingsituationen.


Rocky

Sverige, 2020. Svenskt och engelskt tal. Regi: Annika Ivarsson. 9 min. 

Rocky har svårt att få kontakt med människor. Hans ängslan ledde till att han slutade skolan och började spendera sin tid på nätet. En dag får han kontakt med Jackson på andra sidan jordklotet i Arizona. Han blir kär.