BUFF: Kortfilmstävling - digital filmvisning (kortfilmspaket)


Goads

Grekland, 2020. Grekiskt tal. Engelsk text. Regi: Iris Baglanea. 15 min

Två systrar bor på den vackra landsbygden tillsammans med sin familj. Här ryms allt – liv, död, ljus, mörker, skratt och gråt. En film om barndomens prövningar, om att vara modig och om att våga välja. 


Heading South

Kina/Usa, 2020. Mandarin och mongoliskt tal. Regi: Yuan Yuan. 13 min.

Chasuna bor med sin mamma på de vida slätterna i Mongoliet. När hon åker in till storstan för att träffa sin pappa möts hon av ett kalas med fulla vuxna och ett oväntat tillskott till familjen. En visuellt vacker film om otrygghet, familj och sammanhållning. 


Iro /he.ro:/

Ηρώ /he.ro:/. Grekland 2020. Grekiskt tal. Engelsk text. Regi: Alexios Koukias-Pantelis. 15 min. 

Idag är det tisdag, men Iro är inte i skolan. Istället ger hon sig ut på strapats mot Lake Stymphalia tillsammans med sin mamma och en mystisk superhjälte. En färgglad film om stora frågor, mod och sorg.  


La Tecnica

Italien, 2020. Italienskt tal. Engelsk text. Regi: Clemente De Muro, Davide Mardegan. 10 min.

Cesare, en turist som just anlänt till byn, möter Leonardo som hjälper sin familj med att sköta pensionatet och att valla får. Cesare tar Leonardo under sina vingar och lär upp honom i den svåra konsten att förföra tjejer. 


Nova

Nederländerna 2020. Holländskt tal. Engelsk text. Regi: Luca Meisters. 11 min. 

Nova följer sin lillasyster till fotbollsträningen. När hon får syn på sin systers nya fotbollstränare fylls hon av känslor hon aldrig känt förut. Känslor som är svåra att handskas med. 


Sukar

Frankrike, Marocko, 2020. Arabiskt tal. Engelsk text. Regi: Ilias El Faris. 9 min. 

Häng med till stranden i Casablanca. Ett gäng killar badar och bygger sandskulpturer. En badvakt hamnar i luven på en strandförsäljare. Polisen anser att ett ungt par har det lite väl romantiskt.


Teen Horses

Frankrike, 2020. Franskt, finskt tal. Engelsk text. Regi: Valéri Leroy. 20 min. 

Efter föräldrarnas skilsmässa flyttar Tanja från Finland till Frankrike där hon börjar i en ny högstadieklass. I det nya landet  är det svårt att få vänner och ingen delar hennes stora intresse för käpphästar. 


The Strange

L'estrany. Spanien, 2020. Katalanskt tal. Engelsk text. Regi: Oriol Guanyabens Pous. 18 min. 

Nioåriga Amadeu åker på sommarkollo för första gången. Han är ensam och känner sig utanför. När en av de vuxna ledarna utnyttjar Amadeus utsatta position kommer inget någonsin att bli sig likt.