Lek, läs och lär på Funnys Äventyr - grundskola

  • Bokprat
  • Litteratur
  • Bok och film

Välkomna till besök på Funnys Äventyr

Funnys Äventyr en värld full av sagor. En plats där böcker och berättelser kommer till liv. Varmt välkomna att utforska leken och kreativiteten i vår värld av sagor!

Under besöket får barnen uppleva berättelser av sagor på tre olika sätt. Vi börjar med att läsa ut boken Magiska fingrar. Efter läsningen åker vi i den magiska sagokarusellen. Vi lyssnar på berättelserna om Alice i underlandet, Lilla sjöjungfrun och den fattiga pojken Aladdin på ett spännande och interaktiv sätt. Efter en fruktstund och lek är det föreställning i teaterladan där barnen får lära känna Funny och humlan Djojj.

I slutet av besöket får barnen ett uppdrag av Funny. Hon vill att barnen ska skriva ihop en saga tillsammans. När sagan är klar sätter vi upp den i Funnys sagogalleri.  

Så här går besöket till:

Pedagogerna skriver ut brevet från Funny och gömmer det i eller vid ett träd på skolgården. Där berättar Funny att hon är glad över att barnen kommer på besök. Dessutom delar hon med sig av några förhållningsregler.

Under besöket får ni lyssna på en bit ur boken om Funny, åka vår magiska sagokarusell och se en föreställning. Det finns också tid för barnen att upptäcka sagolandskapet. I slutet av vistelsen får barnen ett uppdrag från Funny. Hon vill att barnen ska skriva ihop en saga tillsammans. Den kan handla om vad som helst – och om man vill får man rita teckningar till sagan. När den är klar skickar pedagogerna in sagan till oss på Funnys. Sagan kommer sättas upp på Funnys sagogalleri.

Bokning på måndagar

Föreställningen spelar endast föreställningen tisdag-fredag och man kan därför få ett annat innehåll om man inte bokar dessa dagar.

Har du några frågor? Mejla kulturbokning@malmo.se

Här finns Funnys brev till barnen
Här finns Funnys brev till pedagoger

Kulturbuss går att boka för kommunala skolor via den här länken: https://kulturbokning.malmo.se/BusBookings/GenericBus

Friskolor bokar och bekostar transporter på egen hand.