SMUFF - Pettson & Findus, Findus flyttar hemifrån

Regissör: Ali Samadi Ahadi | Tyskland 2018 | 82 min


Rekommenderad ålder: 4 - 5 år


Pettson och Findus är en mycket populär barnboksserie, skriven av Sven Nordqvist. Flera böcker har blivit filmer och teaterpjäser. PETTSON & FINDUS - FINDUS FLYTTAR HEMIFRÅN är den nyaste filmen.

Findus hoppar runt i sin nya säng varje natt så att stackars Pettson inte kan sova. För att få lite ro bygger Pettson ett hopp-och-lekrum till Findus ute i uthuset bredvid. Det visar sig att Findus älskar sitt nya rum och friheten det ger så mycket att han bestämmer sig för att flytta dit permanent. Det var inte riktigt vad Pettson hade tänkt sig. Pettson blir ledsen och ser framför sig ett väldig ensamt liv utan sin trogne vän. Findus, som gillar att bo själv måste nu komma upp något som kan muntra upp Pettson.

Visas: Mån 5 nov kl 09:40 samt Tors 8 nov kl 10:00 


SMUFF 2018 - BARNBOK vs. FILM

Små Ungars FilmFestival är den årligt återkommande festivalen för Malmös allra yngsta cineaster, speciellt dem mellan 2-5 år. SMUFF 2018 är barnböckernas filmfestival, alla filmer som visas har litterär förlaga. Filmerna är baserade på böcker och karaktärer hämtade från böcker. I festivalprogrammet återfinns flera av barnens favoriter. Ett besök på SMUFF i år kan vara ett ett utflyktsäventyr för barnen och ett fint komplement för de förskolor som arbetar i projekt kring böcker. Det finns filmer av olika längd för att täcka in olika åldrar hos publiken.Varmt välkomna!

Arrangör: Folkets Bio Malmö i samarbete med ABF Malmö, med stöd av Malmö stad.