Skånes Dansteater

  • Flexibelt basutbud

Det flexibla basutbudet riktar sig till barn som inte går i (ordinarie) skola eller förskola.


Upplev dans!

Vi är en teater som ligger i Västra Hamnen i Malmö. Hos oss arbetar runt 20 dansare från hela världen. Vi tar fram dansföreställningar som vi visar på vår egen scen, på Malmö Opera och på turné i Sverige och i andra länder.

Dansens fysiska, ofta ordlösa kommunikation, kan öppna upp för nya känslor och tankar. Vi möter alla dansen utifrån våra egna erfarenheter vilket gör att alla kan ta den till sig oavsett ålder eller bakgrund.  

Välkommen att komma och besöka oss i våra lokaler i Västra Hamnen. Vi kan ta emot mindre grupper dagtid och visa runt i våra lokaler. Oftast finns det möjlighet att titta in på repetitioner och möta dansarna och koreografen i arbetet med att ta fram en ny dansföreställning. Om man har besökt lokalerna kan det också kännas tryggare att senare komma och se en föreställning. Vi välkomnar er och erbjuder biljetter till alla våra egna föreställningar som vi visar på Skånes Dansteater. 


Vad erbjuds? 

Målgrupp: 6 - 19 år

  • Föreställningar från skolprogrammet. Platser till de föreställningar som ingår i Skånes dansteaters utbud inom Kulturell allemansrätt och som ges på dagtid. Föreställningar hittar ni här.
  • Kvällsföreställningar. Biljetter till våra egna kvällsföreställningar som spelas på Skånes Dansteater. Programmet hittar ni här.
  • Studiebesök. Kom på ett studiebesök i våra lokaler anpassat efter era behov.
  • Dansworkshops. Under perioder har vi möjlighet att bjuda in till specialanpassade dansworkshopps.
  • Dansfilmer. På streamingtjänsten SDT Play finns föreställningar, evenemang och filmer ni kan få ta del av. 


Kontakt och bussbokning

Kontakta oss om ni vill komma på studiebesök eller boka en föreställning. Vi pratar gärna också om andra möjliga aktiviteter och kan ordna med bussbokning till er. 

Mejla dialog@skanesdansteater.se eller ring 0703 44 58 11