Biblioteken i Malmö

  • Flexibelt basutbud

Det flexibla basutbudet riktar sig till barn som inte går i (ordinarie) skola eller förskola.

Utbud

Målgrupp: Öppna förskolan

  • Möt biblioteket. Välkomna till biblioteken i Malmö. Det finns många bibliotek runt om i staden. Kom och lär känna ert närmsta bibliotek. Vad är ett bibliotek och vad kan man göra där? Hur får man ett bibliotekskort? Vi kan erbjuda visning av biblioteket, sagostund och boktips. Behöver ni en lugn och avskild plats? Vill ni komma utanför våra ordinarie öppettider? I dialog ska vi göra vårt bästa för att skräddarsy efter era barns specifika behov. Biblioteket är en trygg plats, men om ni inte har möjlighet att komma till oss så kan vi besöka er. Besöket varar 45-60 minuter eller enligt överenskommelse om önskad tid.  

Målgrupp: 1 - 18 år

  • Möt biblioteket. Det finns 12 olika bibliotek runt om i staden. Kom och lär känna ert närmsta bibliotek eller det bibliotek som ni är nyfikna på. Vad är ett bibliotek och vad kan man göra där? Hur får man ett bibliotekskort? Vi kan erbjuda visning av biblioteket och medierna, sagostund, högläsning eller pyssel. Ibland kan vi arrangera skrivarworkshop eller musikstund. Behöver ni en lugn och avskild plats? Vill ni komma utanför våra ordinarie öppettider? I dialog ska vi göra vårt bästa för att skräddarsy efter era barns specifika behov. Biblioteket är en trygg plats, men om ni inte har möjlighet att komma till oss så kan vi besöka er. Ett besök kan vara 45 - 60 minuter eller efter ert önskemål. 

Målgrupp: 16 - 19 år

  • Studio KRUT – vi visar dig hur det fungerar. KRUT har en egen studio på Stadsbiblioteket som används till alla sorts ljudproduktioner, poddar, musik, ljudexperiment – allt som har med ljud att göra. Ingen tidigare erfarenhet krävs. Här finns mikrofoner och en dator full med instrument, som syntar, trummaskiner och samplingar.  Vi visar vilka möjligheter som finns och hur det går till att använda studion på egen hand. 
  • Black Box – Vad är det? På KRUT på Stadsbiblioteket finns en Black Box som är ett rum med olika funktioner. Det kan vara öppet eller enkelt stängas till med hjälp av ljudabssorberande tyger. I vår Black box går det att visa film eller annat inspelat material, öva på sådant som kräver avskildhet eller bara hänga själv eller med andra. 
  • KRUT och resten av biblioteket – en plats för alla. Vi på KRUT visar gärna hela Stadsbiblioteket och dess möjligheter. Tillfälle att hänga med bakom kulisserna, se vårt magasin med tusentals av böcker och annat, besöka vår balkong med utsikt, kolla in vår stora boksorteringsmaskin. Sist men inte minst, vi pratar tillsammans om vad du vill få ut av ditt besök hos oss.   

Kontakt och bussbokning

För bokning för Öppna förskolan, kontakta ditt närmsta bibliotek:

För bokning av Möt biblioteket, mejla athanasios.patsias@malmo.se eller ring 0709-343839.

För bokning på KRUT, mejla rickard.sjoholm@malmo.se eller ring 0707-291797.

Flexibelt basutbud

Det flexibla basutbudet riktar sig till barn som inte går i (ordinarie) skola eller förskola. 

Alla arrangörer som erbjuder flexibelt basutbud.