VADÅ? En queer tolkning av “I väntan på Godot” i en framtid utan träd

- med Cirkus för framtiden

I föreställningen "VADÅ?" möter vi två karaktärer i ett surrealistiskt tillstånd, på en resa i en oklar framtid. Med en blandning av teater och cirkuselement skapar vi en tankeväckande föreställning som vill utmana, inspirera och väcka diskussion. Genom absurdistisk dialog gestaltar vi det paradoxala i att vara på väg, men ändå stå stilla. Vi vill engagera till samtal om klimatet och vår värld, utan att erbjuda färdiga svar. Istället tror vi på publikens förmåga att tänka själva och hitta nya vägar framåt. Genom teater och jonglering gestaltar vi en värld där lösningar är oklara och hoppet är skört.

Vi drar inspiration från Samuel Becketts "I väntan på Godot", och likt den existentialistiska klassikern, belyser vår föreställning den tid vi lever i – en tid av väntan och villrådighet. 

Så låt oss tillsammans utforska det absurda, det ovissa och det meningsfulla – för vem vet, kanske finns det en räddare där ute, en lösning som vi alla väntar på. Det är dags att gå, att agera och tillsammans skapa en ljusare framtid. Nu går vi … 

Här kan du ladda ner Riksteaterns ”Att öppna nya världar” - en handledning om att gå på teater med barn i förskola och skola. 

Här kan du som lärare ta del av digitala föreläsningar som rör konst & scenkonst för barn och unga.


Kulturbuss bokas genom att klicka på knappen under "Kulturbuss" när du genomför din bokning. Kulturbussen är bokningsbar fram till och med 14 dagar innan tillfället.