Once a Whisper

Once a Whisper möts eleverna av lugnet och dansen i en drömlik naturmiljö. De får uppleva dansare i kostymer som inspirerats av lavar och mossor. Dansarna rör sig till mystisk och fantasifull pianomusik i ett scenrum som påminner om en skogsglänta med strilande ljus, dimma och stenar i mossa. 

Koreografen Helena Franzén återvänder i föreställningen Once a Whisper till sin stora inspirationskälla - naturen. Med sin tydligt definierade rörelsekonst vill hon förmedla hur det känns att vara en del av naturens alla livsformer. Att bli ett med det organiska, med cyklerna och mönstren. Att för en stund få vara något tidlöst. 

Föreställningen spelar i en intim sittning med plats för två skolklasser och lämpar sig framför allt bra till elever i anpassad skola.

Dessutom erbjuder vi er att boka in en gratis workshop på skolan innan föreställningen, där vi tillsammans med eleverna hittar lugnet och skapar dansrörelser kopplade till naturen. Workshopen kan med fördel kopplas till fältstudier och experiment i naturen. 

För att boka workshop kontakta dialog@skanesdansteater.se. Medverkande: Emma Välimäki, Valentina Messieri, Naomi Bethke/Marion Rastouil, Samuel Denton, Fabrizio Di Franco och Rodrigo Loureiro. 

Koreografi: Helena Franzén 

Scenografi: Jason Southgate  

Musik: Joep Beving och Tuomas Norvio  

Kostym: Helle Carlsson                     

Ljusdesign: Joonas Tikkanen 


Kulturbuss bokas genom att klicka på knappen under "Kulturbuss" när du genomför din bokning. Kulturbussen är bokningsbar fram till och med 14 dagar innan tillfället.

Detta evenemang är en del av basutbudet. Varje barn kan endast gå på ett evenemang ur basutbudet under läsåret.