The Dropouts

Välkommen till Skånes farligaste cirkus. Det är inte lätt att göra cirkus. Oftast får bara de som gör samma gamla nummer, på samma gamla sätt, vara med i gänget och bli artister. De som tänker annorlunda måste sluta och bli något annat. Men inte nu längre. 

Skånes farligaste cirkus har anlitat de ovanligaste talangerna och skapat en föreställning där allt kan hända. För visst är det mycket mer spännande att se lejonet som äter sin tämjare, knivkastaren som träffar sin assistent och akrobaten som faller i golvet. På riktig cirkus handlar det inte om att vara bäst, utan om att vara modigast. 

Presscitat:

"Hejdlöst, smaklöst och helt underbart och en fest att se fram emot" Sydsvenskan 

"Chaplininspirerad slapstick, pantomim, nonsensdialog och akrobatiskt virtuosa vinjetter är ingredienserna. Och det är leken med cirkusens schabloner och brutala, svarta humor som gör denna familjeföreställning full av överraskningar." Dagens Nyheter 


Medverkande: Madeleine Månsson/Ine Garré, Tomas Cervinka, Carl Peters, Simone Frederick Scacchetti, Hanna Nussbaumer och Jure Gostincar. 

Koreografi: Jo Strømgren i samarbete med dansarna. 

Scenografi: text: Jo Strømgren 

Kostymdesign: Bregje van Balen 

Ljusdesign: Ludvig Uppman. 

 
Vi ser gärna att ni visar en introduktionsfilm för eleverna några dagar innan ni ser föreställningen för att få lite inblick i vad ni ska uppleva.
Titta på en skolintroduktion här.

Föreställningen kan bokas i oktober 2023 och januari 2024.

Kulturbuss bokas genom att klicka på knappen under "Kulturbuss" när du genomför din bokning. Kulturbussen är bokningsbar fram till och med 14 dagar innan tillfället.

Detta evenemang är en del av basutbudet. Varje barn kan endast gå på ett evenemang ur basutbudet under läsåret.