The Dropouts

Beskrivning

Välkommen till Skånes farligaste cirkus. Det är inte lätt att göra cirkus. Oftast får bara de som gör samma gamla nummer, på samma gamla sätt, vara med i gänget och bli artister. De som tänker annorlunda måste sluta och bli något annat. Men inte nu längre. 

Skånes farligaste cirkus har anlitat de ovanligaste talangerna och skapat en föreställning där allt kan hända. För visst är det mycket mer spännande att se lejonet som äter sin tämjare, knivkastaren som träffar sin assistent och akrobaten som faller i golvet. På riktig cirkus handlar det inte om att vara bäst, utan om att vara modigast. 

Medverkande: Madeleine Månsson/Ine Garré, Tomas Cervinka, Carl Peters, Simone Frederick Scacchetti, Hanna Nussbaumer och Jure Gostincar. 
Koreografi: Jo Strømgren i samarbete med dansarna. 
Scenografi: text: Jo Strømgren 
Kostymdesign: Bregje van Balen 
Ljusdesign: Ludvig Uppman. 

Se trailer på Vimeo.

Press

Hejdlöst, smaklöst och helt underbart och en fest att se fram emot - Sydsvenskan 

Chaplininspirerad slapstick, pantomim, nonsensdialog och akrobatiskt virtuosa vinjetter är ingredienserna. Och det är leken med cirkusens schabloner och brutala, svarta humor som gör denna familjeföreställning full av överraskningar - Dagens Nyheter

Praktisk information

Vi ser gärna att ni visar en introduktionsfilm för eleverna några dagar innan ni ser föreställningen för att få lite inblick i vad ni ska uppleva.
Skolintroduktionsfilm från Skånes dansteater

Kulturbuss

Kulturbuss bokas genom att klicka på knappen under "Önskar buss till evenemanget" när du genomför din bokning. Kulturbussen är bokningsbar fram till och med 14 dagar innan tillfället.

Basutbud

Detta evenemang utgör basutbudet för åk 4. Varje barn kan endast gå på ett evenemang ur basutbudet under läsåret.

Valbart utbud

Detta evenemang kan också bokas för åk 3 och åk 6, utöver dessa årskursers eget basutbud.