Pace - Below Zero

Beskrivning

Pace är en intim duett med parakrobaterna Axel och Sara. Föreställningen berör idéen om relationer, status, maktmissbruk, samtycke och jämställdhet. Trots tunga ämnen är föreställningen fylld med humor, värme, känslor, originella rörelser och den högsta nivån av modern cirkus. Att se Pace är att se vårt mänskliga arv, det är en historia om två människor likväl en historia om samhället, om jämställdhet, var samhället är på väg och vad vi önskar att samhället som helhet kan vara. 

Med musik som sträcker sig över olika genrer skapar Pace ett oförutsägbart ljudrum som gör föreställningen än mer levande då elektriska beats blandas med skandinavisk folkmusik. Med en enkel och imponerande scenografi får Pace scenen att leva. Det mjuka ljuset som det slitna tyget sprider på scen skapar en brygga mellan den industriella dörramen av stål och den mänskliga skörhet som kommer från artisternas kroppar. 

Ta del av digitala föreläsningar som rör konst & scenkonst för barn och unga hos Riksteatern.

Kulturbuss

Kulturbuss bokas genom att klicka på knappen under "Önskar buss till evenemanget" när du genomför din bokning. Kulturbussen är bokningsbar fram till och med 14 dagar innan tillfället.

Basutbud

Detta evenemang är en del av basutbudet för åk 8. Varje barn kan endast gå på ett evenemang ur basutbudet under läsåret.

Valbart utbud

Detta evenemang kan också bokas för åk 7 och åk 9, utöver dessa årskursers eget basutbud.