Kejsarens nya kläder

Beskrivning

Kejsaren är jättepopulär, klär sig alltid i det senaste modet och är en stjärna på catwalken. Kejsaren har swag! Men modet förändrar sig snabbt. Det fantastiskt vackra fluffiga plagget kejsaren haft på sig på morgonen kan redan på kvällen vara gräsligt och omodernt.   

Två kända och coola skräddare kommer till stan och skvallrar om att kejsarinnan i grannlandet snart kommer på snabbvisit. Nu blir tiden knapp att hitta en ny och ännu mer fantastisk outfit till kejsaren. Men de båda skräddarna har med sig ett helt magiskt tyg med superkrafter – bara de som är smarta och har god smak kan se tyget! De lovar att kvickt sy nya vackra kläder till kejsaren, men det kommer att kosta en rejäl slant. Egentligen har skräddarna en riktigt slug plan och har bestämt sig för att spela hela hovet ett spratt. 

Se presentation av regissören Viktor Tjerneld på Youtube.

Medverkande: Viktor Nyström Sköld, Karin Lithman, Kajsa Ericsson, Jesper Forsberg, Lydia Ahlsén, Sanna Persson Halapi, Hans-Peter Edh samt elever från Dans- och Musikalgymnasiet i Lund.
Originaltext: HC Andersen
Manus och regi: Viktor Tjerneld
Scenografi, kostym och mask: Christian Albrechtsen
Ljus: Kasper Daugberg 
Koreograf: Melker Sörensen
Musik: Hampus Hallberg

Kulturbuss

Kulturbuss bokas genom att klicka på knappen under "Önskar buss till evenemanget" när du genomför din bokning. Kulturbussen är bokningsbar fram till och med 14 dagar innan tillfället.

Basutbud

Detta evenemang är en del av basutbudet. Varje barn kan endast gå på ett evenemang ur basutbudet under läsåret.