Black Panther: Wakanda forever

USA 2022. Regi: Ryan Coogler. 161 min. Engelskt tal. Svensk text.

Queen Ramonda, Shuri, M’Baku, Okoye och deras specialstyrka med kvinnliga krigare gör allt för att skydda sin nation från angripande världsmakter efter Kung T’Challas död. Wakandas invånare försöker gå vidare och tar hjälp av War Dog Nakia och Everett Ross, för att hitta en ny väg för kungariket Wakanda. Vi möter också Namor, kungen av en dold undervattensnation.   

Wakanda och T'Challa/Black Panther gjorde Marvelserietidningsdebut i Fantastic Four år 1961: Fantastiska Fyran imponeras av ett teknologiskt, fantastiskt skepp som bjuder in dem till landet Wakanda. Kung T-Challa förklarar för Reed och de andra att han försvarar platsen från den grymme Ulysses Klaw, som är ute efter deras främsta naturtillgång: den energiabsorberande metallen vibranium.  

Tanken bakom Wakanda var att gestalta en plats av oöverträffad teknologisk utveckling, ett afrikanskt land utan kolonialism, land grabbing och slavhandel. Använd filmen som en språngbräda in i kunskap om imperialismen, kolonialismen och medborgarrättsrörelsen i USA. Hur har historien gett stoff åt serietidningen/filmens berättelse?


De medföljande vuxna ansvarar för sina elever och ordningen i salongen. Entrén stänger efter insläpp, så kom i god tid. Det inte är tillåtet att äta eller dricka något på skolbiovisningarna.  


Kulturbuss bokas genom att klicka på knappen under "Kulturbuss" när du genomför din bokning. Kulturbussen är bokningsbar fram till och med 14 dagar innan tillfället.

Detta evenemang är en del av basutbudet. Varje barn kan endast gå på ett evenemang ur basutbudet under läsåret.