Bullets (gymnasiet)

Sverige 2023. Regi: Peter Pontikis. 95 min. Svenskt och arabiskt tal. Svensk text.

En dramathriller om den begåvade och välartade tolvåringen Abdel som bor i en utsatt förort. I Abdels område gäller det att hålla ihop och ställa upp för varandra. Om man hjälper de äldre killarna kanske man själv får hjälp när man behöver det. Abdel bär på en hemlig dröm om att bli veterinär men att gå sin egen väg är svårt i en miljö där vänner drar varandra nedåt.  När Abdel tvingas hjälpa sin bästa vän ur en knipa med det lokala gänget så riskerar det att ändra riktning på hela hans uppväxt och tvinga in honom på en bana han inte själv valt. 

Bullets är en brännande aktuell dramathriller som speglar vår samtid och skildrar kampen att få vara barn i en värld där omständigheterna inte tillåter det (TriArtFilm).

Filmen vann under BUFF filmfestival 2023  både Svenska Kyrkans pris för bästa ungdomsfilm samt Unga Filmjuryns pris för bästa ungdomsfilm. Huvudrollsinnehavare Tomas Samir vann även skådespelarpriset BUFF Nordic Star. I filmen ser ni även skådespelaren Khalil Ghazal som slog igenom i serien Snabba Cash 

Läs en intervju med regissör Peter Pontikis (Moviezine)

Se en kort intervju med regissören och huvudrollsinnehavare Tomas Samir (Svenska Filminstitutet)


De medföljande vuxna ansvarar för sina elever och ordningen i salongen. Entrén stänger efter insläpp, så kom i god tid. Det inte är tillåtet att äta eller dricka något på skolbiovisningarna.  


Kulturbuss bokas genom att klicka på knappen under "Kulturbuss" när du genomför din bokning. Kulturbussen är bokningsbar fram till och med 14 dagar innan tillfället.

Detta evenemang är en del av basutbudet. Varje barn kan endast gå på ett evenemang ur basutbudet under läsåret.