Anklagelsen

Les choses humaines. Frankrike 2021. Regi: Yvan Attal. 128 min. Franskt tal. Svensk text.

Baserad på den prisbelönta boken av Karine Tuil. 

En festkväll slutar med att den unga kvinnan Mila blir våldtagen i ett soprum. Eller? Alexandre, killen som bjudit med henne till festen, menar att de bara haft sex. Inga konstigheter. Rättsprocessen som följer blir en mediacirkus som ingen i de inblandade familjerna kan undkomma. Vem är det som talar sanning? 

Regissören Yvan Attal tar i sin senaste film upp flera av vår tids brännande frågor. Den om sexuellt samtycke och hur komplicerat det kan bli när två personer har helt olika syn på ett och samma händelseförlopp. Manuset han skrivit med Yaël Langmann är baserat på den flerfaldigt prisbelönta boken av Karine Tuil. Berättelsen tar sig också an frågor om klass och privilegier samt medias roll i den här typen av känsloladdade rättsfall där ord står mot ord. Den mångfacetterade historien bärs upp av en stark ensemble med debuterande Suzanne Jouannet i rollen som Mila och Ben Attal som Alexandre.  


De medföljande vuxna ansvarar för sina elever och ordningen i salongen. Entrén stänger efter insläpp, så kom i god tid. Det inte är tillåtet att äta eller dricka något på skolbiovisningarna.  


Kulturbuss bokas genom att klicka på knappen under "Kulturbuss" när du genomför din bokning. Kulturbussen är bokningsbar fram till och med 14 dagar innan tillfället.

Detta evenemang är en del av basutbudet. Varje barn kan endast gå på ett evenemang ur basutbudet under läsåret.