Ninjababy

Norge 2021. Regi: Yngvild Sve Flikke. 100 min. Norskt tal. Svensk text. 

En attitydstinn komedi om att falla - och att landa rätt trots allt. 

Rakel har en massa planer för sitt liv, ingen av dem innefattar att bli mamma. Så när hon upptäcker att hon är gravid vänds hennes tillvaro minst sagt upp- och ner. Att bebisen inom henne dessutom envisas med att ha egna åsikter gör inte saken lättare. Nu måste hon få ordning på tillvaron, något som inte är Rakels bästa gren. 

Det norska coming of age-dramat Ninjababy undersöker ambivalensen man kan känna kring en graviditet samt tabut kring kvinnor som inte vill ha barn. Genom att varva det lekfulla med djupt allvar utgör den en utmärkt språngbräda för diskussion kring identitet och livsval. 

Yngvild Sve Flikke (f.1974) långfilmsdebuterade med Kvinner i for store herreskjorter (2015). Hennes andra långfilm Ninjababy (2021) baserades på Inga Sætres serieroman Fallteknik (2011). Ninjababy vann Amandapriset för bästa regi och utsågs till bästa komedi på European Film Awards 2021. 

Filmen innehåller scener med nakenhet och skildring av sex.

Mer information om filmen och material till dig som lärare finns i filmhandledningen som kan laddas ner här.


De medföljande vuxna ansvarar för sina elever och ordningen i salongen. Entrén stänger efter insläpp, så kom i god tid. Det inte är tillåtet att äta eller dricka något på skolbiovisningarna.  


Kulturbuss bokas genom att klicka på knappen under "Kulturbuss" när du genomför din bokning. Kulturbussen är bokningsbar fram till och med 14 dagar innan tillfället.

Detta evenemang är en del av basutbudet. Varje barn kan endast gå på ett evenemang ur basutbudet under läsåret.