3-årsboken


Välkommen att hämta 3-årsboken på ditt bibliotek!


Årets bokgåva till barn födda 2020 är bilderboken Katten som inte hade något namn av Fumiko Takeshita.

 

Tillsammans med 3-åringarna på din förskola (barn födda 2020) är ni pedagoger välkomna att hämta barnens bokgåvor på ert närmaste bibliotek (se mer info nedan).

Genom att ni hämtar boken tillsammans med barnen får de möjlighet att uppleva biblioteket som en miljö för böcker och läsning. 

Ni bestämmer utifrån era förutsättningar om ni samtidigt vill stanna en stund på biblioteket och låna böcker till förskolan, eller om ni bara vill komma förbi och hämta bokgåvorna.

 


3-årsboken – ett sätt att uppmuntra och stärka läsning i familjen

3-årsboken är en läsfrämjande satsning som vill uppmuntra och stärka läsning i familjen. Varje barn i Malmö som är född 2020 får en bokgåva av Biblioteken i Malmö. Med bokgåvorna följer filmer som berättar om bibliotek och ger tips på högläsning. Filmerna får vårdnadshavare tillgång till via QR-koder.

3-årsboken är en del av ett barnrättsbaserat kulturutbud i Malmö som syftar till att säkerställa alla barns rätt till kultur. Genom att förskola och bibliotek samverkar kring 3-årsboken hjälps vi åt att skapa likvärdiga förutsättningar för alla barns rätt till språk och litteratur. 

 

Din förskola är välkommen att hämta bokgåvorna på det bibliotek som ni fått information om i mejlutskicket den 23 maj.

Om ni inte kan besöka ert bibliotek under deras öppettider, kontakta dem för alternativ. 

Bokgåvorna kan hämtas under perioden 1 juni– 30 september.