Nordisk Panorama: En vän när allt känns svårt (kortfilmspaket)


Planet Robin (Robin og planeten) - Norge, Danmark, Rumänien 2022. Regi: Johan Kaos. 15 min. Norskt tal. Engelsk text.
Robin flyr ut till skogen när hennes föräldrar bråkar. Därute hittar hon en liten planet som är skadad. Hon tar med den hem. Men planeter gillar inte att bo i garage och små flickor gillar inte när föräldrarna bråkar.

Historien om Bodri - Sverige 2022. Regi: Stina Wirsén. 13 min. Svenskt tal. Engelsk text.
Hédi och Marika är kompisar. De har varsin hund och de leker med varandra varje dag. De är oskiljaktiga men en sak skiljer dem åt, Hédi är judisk och Marika är kristen. När kriget kommer får Hédi plötsligt inte leka med sin kompis längre eller gå ut med sin hund.   Hédi Fried och Stina Wirséns bok har blivit film. Kort trailer: Historien om Bodri | Folkets Bio Filmhandledning: historien-om-bodri.pdf (filminstitutet.se)

Eleverna får rösta på vilken film de tyckte var bäst. Filmerna ingår i tävlan om Young Nordic Award. 


Nordisk Panorama Film Festival visar de bästa nordiska kort- och dokumentärfilmerna från det senaste året.
Filmerna visas på originalspråk med engelsk textning men har valts ut med tanken att berättelsen når fram även om man inte förstår allt som sägs.
Visningen inleds med en kort presentation och regissören är inbjuden för samtal med publiken efter visningen.

De medföljande vuxna ansvarar för sina elever och ordningen i salongen. Entrén stänger efter insläpp, så kom i god tid. Det inte är tillåtet att äta eller dricka något på skolbiovisningarna.  


Kulturbuss bokas genom att klicka på knappen under "Kulturbuss" när du genomför din bokning. Kulturbussen är bokningsbar fram till och med 14 dagar innan tillfället.