MAFF: Queens

France, Belgium, Morocco, Qatar, Saudi Arabia 2022. Regi: Yasmine Benkiran. 85 minuter. Arabiskt tal. Engelsk text. 

Med polisen hack i häl beger sig tre kvinnor ut på en flykt från Marockos största stad Casablanca. Färden tar dem genom Atlasbergens karga röda terräng och blomsterfyllda dalar ner till Atlantkusten.

Regissören Yasmine Benkiran växte upp på den Marockanska Atlantkusten. Hon har skrivit manus till både TV-serier och filmer, gett ut två böcker om Marocko och en historiepodd om världens första kvinnliga regissör Alice Guy. Queens är hennes första långfilm som regissör.

Yasmine är inbjuden för att ha ett samtal med publiken efter visningen.

Filmvisningen arrangeras av  Malmö Arab Film Festival (MAFF), en festival med fokus på arabisk film som erbjuder en plattform för samarbete mellan de nordiska och arabiska filmindustrierna. Festivalen är den största  med ett arabisk filmfokus utanför arabvärlden.


De medföljande vuxna ansvarar för sina elever och ordningen i salongen. Entrén stänger efter insläpp, så kom i god tid. Det inte är tillåtet att äta eller dricka något på skolbiovisningarna.  


Kulturbuss bokas genom att klicka på knappen under "Kulturbuss" när du genomför din bokning. Kulturbussen är bokningsbar fram till och med 14 dagar innan tillfället.