Yuku och fjällets blomma - anpassad visning

Yuku et la Fleur de l’Himalaya. Frankrike 2022. Regi: Arnaud Demuynok och Rémi Durin. 65 min. Svenskt tal. 

Den lilla musen Yuku bor med sin familj i källaren på ett slott. En dag skadas hennes mormor, familjens stora sagoberättare, av en katt och blir sängliggande. Mormor säger till de små mössen att tiden snart är kommen då hon måste lämna dem för att följa den lilla blinda mullvaden ner i jordens tunnlar. I en av mormors böcker har Yuku läst om en magisk evigt lysande blomma som växer på en svårtillgänglig bergssluttning. Nu är hon fast besluten att hitta blomman för att mormor ska få vandra vidare i ljus. Vår lilla mus – med ett stort mod och ett stort hjärta – beger sig ensam ut i världen. På sin färd möter hon snart andra djur som både skrämmer och hjälper henne, och som påminner om varför just en ukulele är bra att ta med på äventyr.

Det finns sju bokningsbara rullstolsplatser på visningen.

Har ni önskemål om paus i mitten av visningen, mejla skolbio@malmo.se.

Ladda ner filmhandledning här.
Ladda ner sånghäfte med texterna till filmens sånger här.

De medföljande vuxna ansvarar för sina elever och ordningen i salongen. Entrén stänger efter insläpp, så kom i god tid. Det inte är tillåtet att äta eller dricka något i salongen under visningen. 


Kulturbuss bokas genom att klicka på knappen under "Kulturbuss" när du genomför din bokning. Vid bokning av större grupper av rullstolsburna elever, klicka här. Kulturbussen är bokningsbar fram till och med 14 dagar innan tillfället.