Det bor en prinsessa på månen faktiskt - Moomsteatern (Särskola)

Två flickor kryper in i sitt sovrum på kvällen och kan inte somna. Istället börjar dom berätta sagor för varandra. Medan de berättar väcks sagorna till liv och utspelar sig som siluettspel i rummet. 

”Det bor en prinsessa på månen, faktiskt!” är en en omslutande, mysig och fantasifull föreställning där barnen sitter tillsammans med flickorna i sovrummet. Medverkar gör Moomsteaterns två skådespelare Fridis Schriver och Frida Andersson, tillsammans med Malin Stegerling som siluettspelare. 

”Frida berättar en hemlighet. Hon vet att det bor en prinsessa på månen. 

Hur kan hon veta det? undrar Fridis. Hon kan ju inte se dit, månen ligger ju jättelångt bort. 

Frida berättar att prinsessan är vaken på nätterna när alla andra sover. Hur kan hon veta det? Jo, för att på kvällen när alla ska sova, vaknar prinsessan och tänder sin sänglampa och det är ju därför som månen lyser.” 

Sagorna och tilltalet i föreställningen riktar sig till barn i åldern 5-7 år och passar därför bäst för de små barnen i grundsärskolan.

 

Pga rådande samhällssmitta så kommer evenemangets publikantal högst uppstiga 18 personer. Detta kan innebära att grupper från olika särskolor möts på föreställningen. 


Platserna blir bokningsbara för utvalda skolor måndagen den 24 augusti.

Kulturbuss bokas separat via den här länken: https://kulturkartan.malmo.se/BusBookings/GenericBus