SMUFF: Vatten över huvudet

  • Skolbio

Kortfilmspaket på 32 minuter rekommenderad ålder 3-5 år.

FISKETUR

Regissör: Uzi Geffenblad | Sverige 2018 | 10 min

Betty är en ensam, hungrig katt som är ute och fiskar mitt i natten. Det enda som nappar är skräp. Men hon hittar på en lösning, även om hennes tålamod sätts på prov. Filmen är baserad på Lotta Geffenblads bilderbok ”Betty mitt i natten”.

BADVÄDER

Regissör: Charlotta Lennartsdotter | Sverige 2018 | 10 min

En flicka tillbringar en vacker sommardag med sin morfar. På sin väg ner till badet möter de sommarens alla djur som också njuter av solen.

ODD ÄR ETT ÄGG

Regissör: Kristin Ulseth | Norge 2017 | 12 min

Odd har ett visst funktionshinder, hans huvud är ett ägg. Han kan bara drömma om att spela fotboll, klättra i träd eller överhuvudtaget leka med andra barn. Tills han blir huvudstupa kär i det mycket levnadsglada och orädda biet Gun. Men henne har han så roligt att han helt glömmer bort sitt ömtåliga huvud.


SMUFF, Små Ungars FilmFestival, är den årligt återkommande festivalen för Malmös allra yngsta cineaster, speciellt dem mellan 2-5 år. Flera av årets filmer utspelar sig i utomhusmiljö och ett par filmer har huvudpersoner som har drabbats av sjukdom. 2020 är ett annorlunda år på många sätt och SMUFF arrangeras under begränsande förutsättningar, bara en förskola åt gången kan besöka biografen och inga filmer visas parallellt i olika salonger. Men ändå kan som vanligt ett besök på SMUFF vara ett fantasifyllt utflyktsäventyr för barnen och ett fint komplement till förskolornas egna aktiviteter.

Varmt välkomna!

Arrangör: Folkets Bio Malmö i samarbete med ABF Malmö, med stöd av Malmö stad.

 Tips för de som inte kan gå på biograf är streamade kortfilmer via Skolbibliotek.malmo.se ( KUAP, Two Balloons, Anglerfish samt Snuttefilm).


Platserna blir bokningsbara för utvalda förskola tisdagen den 29 september.

Resterande platser släpps fritt måndagen den 12 oktober.

Kulturbuss bokas separat via den här länken: https://kulturkartan.malmo.se/BusBookings/GenericBus