Skolbio

Kulturförvaltningen erbjuder skolbio kostnadsfritt till förskola, grundskola och gymnasiet i Malmö i ett utbud som presenteras för höst- och vårtermin. Visningarna arrangeras på skoltid och bokas här i Kulturkartan. Filmvisningar kommer att erbjudas till alla åldersgrupper (3-18 år) under ett läsår.  Kulturförvaltningen samarbetar även med filmfestivaler kring skolvisningar och de flesta av dessa återkommer under samma perioder. Nordisk Panorama i september, MAFF och Latinamerika i fokus i oktober, SMUFF i november, BUFF i mars och ARF, med film och samtal,  i samband med minnesdagar över hela läsåret. 

Under hösten 2020 arrangeras filmvisningar utifrån de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten och Malmö stad satt upp. Höstens program består därför till största delen av on-linevisningar där bokad lärare får en länk så att filmen kan ses i skolans lokaler. Några biografvisningar kommer det också att bli men då för en minimerad publik som max 50 personer. I våras blev BUFF inställt och flyttades istället till 28-30 september. Nordisk Panorama äger rum 17-22 september, Malmö Arab Filmfestival 8-13 oktober.   Programmet uppdateras under september.

För filmvisningar på biograf: Publikvärdar möter upp klasserna på biografen och tar er närvaro samt introducerar filmen. Filmhandledningar är en hjälp till ert arbete med att förbereda eleverna innan och efter visningen och finns bifogat på evenemangssidan.  På våra skolbiovisningar är det ej tillåtet med dryck, snacks eller förtäring inne i biografsalongen.  

För frågor kring skolbion vänd er till skolbiosamordnaren: skolbio@malmo.se. För brådskande frågor: tel. 0709-173828