Rösträtt - Yalla Yalla med Alaá - Musik i Syd

Att bruka sin röst kräver att man kan sjunga ut, med självförtroende och på den egna röstensvillkor. Genom Rösträtt ges barn möjlighet att investera i kunskap, idéer och material som kan inspirera till att sjunga mera i den dagliga verksamheten, utifrån barnens egna tonarter och stämband. 

Namnet Rösträtt innehåller en dubbeltydighet. Rätt här står för att använda rösten på rätt sätt, men också en demokratisk aspekt och möjligheten till inflytande och delaktighet.  

Alla Rösträtts-konserter innehåller ett tredelat upplägg 

  • Uppsjungning/uppvärmning av rösten, stämbanden och kroppen 

  • Delaktighet i sång och rörelse 

  • Lyssna: sångcoachen sjunger för barnen 

 Ladda ner Pedagogiskt material här.


Förberedelse inför konserten:  

Öva på sånger och röstuppvärmning som finns i förskoleappen MusikA som finns under knapparna STARTA, SJUNGA och SPRÅKA. MusikA finns att ladda ner gratis i Appstore eller Google play. https://unga.musikisyd.se/musika/ 

Föreställningen spelas uppsökande i skolan och när du gör din bokning bokar du 2 föreställningar på samma dag. Varje föreställning spelas för en klass, tiderna är: kl: 9.30 & 10.30 Du bokar 60 platser totalt dvs. 1 klass (30 platser kl: 9.30), 1 klass (30 platser kl: 10.30). I din bokning anger du en av de två klasserna. Ange under ”meddelande till arrangör” vilken den andre klassen är.  

  • LOKAL: Ej genomgångsrum 

  • SCENYTA: 3 * 2 m 

  • BYGG/RIVTID: 30 min/30 min 


Lyssna på Rösträttslåten här: https://www.youtube.com/watch?v=Y7qkmmQrRfU  


Platserna blir bokningsbara för utvalda klasser måndagen den 16 augusti.

Resterande platser släpps fritt måndagen den 30 augusti.