Vilka är ni? - Ögonblicksteatern

Absurt och poetiskt om att vara människa.  

Vilka är ni? Föder ni levande ungar? Kan ni flyga? Hur håller ni värmen när ni fryser? Bestämmer alla lika mycket när ni leker tillsammans? Har ni svans? Hur långa är era rötter? Är ni fullvuxna eller blir ni hela tiden större? Är ni rädda för att bli fångade? Är ni rädda för att inte få vara med? Är ni rädda för dem ni inte känner? Är ni farliga för varandra?

Vad menar vi egentligen när vi kallar oss mänskliga? Det frågar sig konstnär Ingela Ihrman, kompositör Anna Haglund och regissör Maja Salomonsson i ett unikt samarbete. Publiken får möta olika karaktärer från skogens växt- och djurvärld i en absurd och poetisk föreställning i gränslandet mellan konst och teater. En både allvarlig och humoristisk föreställning som genom att rikta blicken mot naturen försöker förstå vad det egentligen innebär att vara människa.

”De sex skogsdjuren och växterna gör entré en efter en – tacksamt för en publik som då får tillfälle att enskilt närstudera Ingela Ihrmans utsökta kreationer, dess skulpturala egenskaper. [...] Med finstilt komisk tajming skiftar skådespelarna mellan ett rörelsemönster som ter sig alldeles adekvat för sin karaktär och det klumpigt bakvända, mänskliga om man så vill.”  
– Västerbottens-Kuriren, 2018-09-29

Föreställningen blev uttagen till Bibu 2020, scenkonstbiennalen för barn och unga med följande motivering: 

“Med konstnärligt mod och stor tilltro till sin publik, fångar Ögonblicksteatern med föreställningen Vilka är ni? frågor om livet och jaget på ett omtumlande och poetiskt vis. Genom att förvränga perspektiv och välja det oväntade, öppnar de upp en helt ny värld av sinnlighet.
Där – mitt i gränslandet mellan konst och teater – utforskas roller, identitet och mänsklighet tillsammans med publiken på ett alldeles eget sätt.” 

 
Dramatiker & regi: Maja Salomonsson
Scenografi & kostym: Ingela Ihrman
Musikkomposition & ljuddesign: Anna Haglund  
Ateljé: Karin Ågren  
Produktion: Ingunn Grande 
Produktion 2023: Mario Castro Sepulveda & Hanna Sjögren
På scen: Stefan Andersson, Sara Gallardo, Karin Larson, Johanna Salander, Mansour Salti, Daniel Tholander
 

Kulturbuss bokas genom att klicka på knappen under "Kulturbuss" när du genomför din bokning. Kulturbussen är bokningsbar fram till och med 14 dagar innan tillfället.