Bullets (åk 9)

Sverige 2023. Regi: Peter Pontikis. 95 min. Svenskt och arabiskt tal. Svensk text.

Beskrivning

En dramthriller om den begåvade och välartade tolvåringen Abdel som bor i en utsatt förort. I Abdels område gäller det att hålla ihop och ställa upp för varandra. Om man hjälper de äldre killarna kanske man själv får hjälp när man behöver det. Abdel bär på en hemlig dröm om att bli veterinär men att gå sin egen väg är svårt i en miljö där vänner drar varandra nedåt. När Abdel tvingas hjälpa sin bästa vän ur en knipa med det lokala gänget så riskerar det att ändra riktning på hela hans uppväxt och tvinga in honom på en bana han inte själv valt. En Snabba Cash-doftande film om drömmar, vänskap och problematik i utsatta områden. 

Intervju med regissören i Moviezine
Intervju med regissören och huvudrollsinnehavaren på Youtube
Se trailer på Youtube

Filmpriser

Filmen vann under BUFF filmfestival både Svenska Kyrkans pris för bästa ungdomsfilm samt Unga Filmjuryns pris för bästa ungdomsfilm. Huvudrollsinnehavare Tomas Samir vann även skådespelarpriset BUFF Nordic Star. I filmen ser ni även skådespelaren Khalil Ghazal som slog igenom i serien Snabba Cash.  

Praktisk information

De medföljande vuxna ansvarar för sina elever och ordningen i salongen. Entrén stänger efter insläpp, så kom i god tid. Det inte är tillåtet att äta eller dricka något på skolbiovisningarna.  

Kulturbuss

Kulturbuss bokas genom att klicka på knappen under "Kulturbuss" när du genomför din bokning. Kulturbussen är bokningsbar fram till och med 14 dagar innan tillfället.

Basutbud

Detta evenemang är en del av basutbudet. Varje barn kan endast gå på ett evenemang ur basutbudet under läsåret.