SMUFF 2023: Små ungars filmfestival

Små Ungars Filmfestival SMUFF arrangeras av Folkets Bio i Malmö i samarbete med Malmö stad på biograf Panora.

Under en vecka visas fem olika filmpaket för Malmös förskolor. Varje förskola kan göra en bokning på festivalen. Mer information om varje filmpaket finns i pdf. 

DRÖM OCH VERKLIGHET Visas: tis 7 nov kl.09.40 / ons 8 nov kl.09.10 / fre 10 nov kl. 10.00 
Fyra kortfilmer utan tal och text. 32 min. Mer information finns här.

  • Kålroten: Djuren som lever i jorden drömmer och kämpar för att alla växterna skall få stanna kvar där de är.
  • Att förlåta: Två vänner blir så arga på varandra men upptäcker att de behöver bli sams för att kunna hjälpa en katt i nöd.
  • Mysa: En mysig kortfilm om sömn, drömmar och fantasi och tre vänligt tröstande monster runt sängen.
  • Gåsen: Pojken som drömmer om att bli känd fotbollsspelare men en gås har lagt beslag på hans fotboll.


STORA GALAXER ÄTER STJÄRNOR Visas: mån 6 nov kl.10.00 / ons 8 nov kl.09.40 / tor 9 nov kl.09.10  
Sverige 2019. Regi: Anna Charlotte. Animation 20 min. Svenskt tal.   

I en galax långt borta, bland rymdsälar, skuggmonster och järnvägskaniner bor Rabbit, Lövet, Bärri & Lill-Tuffe. Tillsammans ger de sig iväg på jakt efter sina stjärnor i rymden. Men i skuggornas tunnel finns stjärnglans-ätande monster. Det är bara om de hjälps åt som de kan klara sig hela vägen. Kanske de hittar sin stjärna och vågar följa den? Trailer: https://vimeo.com/344788365


DE HUNGRIGA BJÖRNARNA Visas: mån 6 nov kl. 09.10 / ons 8 nov kl.10.00 / fre 10 nov kl. 09.40
Tjeckien 2023. Regi: Katerina Karhánková och Alexandra Májová. Animation 40 min. Svenskt tal.

Två björnar bor tillsammans och är bästa kompisar, en stor och en liten, och båda är de konstant hungriga. Tillsammans ger de sig ut på olika äventyr och bus för att med minsta möjliga insats äta som så gott som det bara går.


RITA OCH KROKODIL  Visas tis 7 nov kl. 10.00 / tor 9 nov kl.09.40 / fre 10 nov kl. 09.10
Danmark 2016. Regi: Siri Melchior. Animation 30 min. Svenskt tal.

Rita är 4 år och har ett ovanligt husdjur- en krokodil! Krokodil är jättesnäll, men gör inte allts om Rita vill - och det kanske är bra ibland. Filmen består av 6 korta episodfilmer: Skogspromenaden, Snöväder, Fisketuren, Igelkotten, Camping och På zoo. Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=l4mS47uo43E


TÄNK OM...  Visas: mån 6 nov kl.09.40 / tis 7 nov kl. 09.10 / tor 9 nov kl.10.00
Sverige 2014. Regi: Linda Hambäck och Marika Heidebäck. Animation 30 min. Svenskt tal. 
Ladda ner filmhandledning här.

I tolv korta berättelser leker en vuxen och ett barn att de är olika varelser. Följ med i berättelserna om djurliv, busliv och om att få vara nära. En kärleksförklaring till relationen mellan liten och stor och lusten till att ges sig ut på fantasifulla, fantastiska äventyr. Baserad på Lena Sjöbergs August-nominerade barnbok som animerats och texterna tonsatts och sjungs av Nina Persson. Teaser: https://www.youtube.com/watch?v=IuxihPod9ho


De medföljande vuxna ansvarar för sina elever och ordningen i salongen. Entrén stänger efter insläpp, så kom i god tid. Det inte är tillåtet att äta eller dricka något på skolbiovisningarna. Medhavd frukt kan ätas ute i foajén. Det är inte tillåtet att filma eller fotografera under filmvisningen.


Kulturbuss bokas genom att klicka på knappen under "Kulturbuss" när du genomför din bokning. Kulturbussen är bokningsbar fram till och med 14 dagar innan tillfället.