ARF: Exodus

Sverige 2022. Regi: Abbe Hassan. 102 min. Arabiskt tal. Svensk text.

I en film fylld med mänsklig värme får vi lära känna 12-åriga Amal som flyr kriget i Syrien och tvingas lägga sitt liv i människosmugglaren Sams händer. Sam är den som kan rädda henne från såväl krigets som människohandelns fasor och Amal är den som med sin fantasi och lekfullhet kan lätta på Sams cyniska sinne och förmå honom att göra upp med sitt förflutna.

Arrangemanget är en del av festivalen Antirasistiska filmdagar 30 år! som pågår den 13 - 20 november 2023. För mer info: https://arfarf.se/  
Filmen introduceras och följs upp av ett samtal på filmens teman.Vi gästas av filmens regissör Abbe Hassan. Han kommer att berätta mer om bakgrunden till filmen och svara på elevernas frågor.
Abbe Hassan är regissör, producent (bl.a. Måste Gitt) och manusförfattare. Han har regisserat flera prisade kortfilmer, och Exodus är hans långfilmsdebut som regissör.

Ladda ner filmhandledning här.


De medföljande vuxna ansvarar för sina elever och ordningen i salongen. Entrén stänger efter insläpp, så kom i god tid. Det inte är tillåtet att äta eller dricka något på skolbiovisningarna. 


Kulturbuss bokas genom att klicka på knappen under "Kulturbuss" när du genomför din bokning. Kulturbussen är bokningsbar fram till och med 14 dagar innan tillfället.