ARF: Gaza Surf Club

Tyskland 2016. Regi: Philip Gnadt & Mickey Yamine. Dokumentär 86 min. Arabiskt och engelskt tal. Svensk text.

Fångade i "världens största fängelse” i en tillvaro dominerad av krig, dras en ny generation till stränderna. Trötta på ockupation och politiskt dödläge hittar ett gäng killar sin personliga frihet i Medelhavets vågor – de är surfarna i Gaza. Vi möter också 15-åriga Sabah som med hjälp av sin pappa trotsar det sociala stigmat som hindrar tjejer från att bada och än mer - surfa.

Arrangemanget är en del av festivalen Antirasistiska filmdagar 30 år! som pågår den 13 - 20 november 2023. För mer info: https://arfarf.se/  
Filmen introduceras och följs upp av ett samtal på filmens teman. Filmen introduceras och följs upp av ett samtal under ledning av Hanin Shakrah, svensk-palestinier, människorättsjurist och föreläsare. 


De medföljande vuxna ansvarar för sina elever och ordningen i salongen. Entrén stänger efter insläpp, så kom i god tid. Det inte är tillåtet att äta eller dricka något på skolbiovisningarna.  


Kulturbuss bokas genom att klicka på knappen under "Kulturbuss" när du genomför din bokning. Kulturbussen är bokningsbar fram till och med 14 dagar innan tillfället.