Jakten på våra dyrbara metaller

Beskrivning

En verklighetsbaserad workshop där olika intressen ställs mot varandra. Hur når vi egentligen en grön och hållbar framtid?   

Nya vindkraftsparker är på gång och i Norrland byggs enorma batterifabriker. Det är tydligt att den gröna omställningen är på väg. Men denna omställning kräver naturresurser. Många olika sällsynta metaller behövs för att vi ska kunna minska vårt behov av fossila bränslen. Vi tänker helst inte på detta.  2018 sökte ett brittiskt bolag tillstånd om att få provborra på vårt älskade Österlen. Detta skapade intensiv debatt och rörde upp många känslor. 

I denna workshop kommer klassen att se nyhetsartiklarna och följa händelseutvecklingen där abbedissan och greven ledde kampen mot gruvan. Eleverna får insikt om att vi behöver metaller och därmed gruvor – och möts i en het debatt om var dessa viktiga grundämnen ska brytas. 

Praktiskt information

Om tiderna nedan inte passar för din grupp är du välkommen att kontakta museets bokning för att hitta tider som passar er. I mån av tid har vi också möjlighet att komma ut till er skola.   

Mejl: boka.museum@malmo.se
Telefon: 040-34 44 23 (måndag-fredag klockan 9.00 - 12.00)

Kulturbuss

Kulturbuss bokas genom att klicka på knappen under "Kulturbuss" när du genomför din bokning. Kulturbussen är bokningsbar fram till och med 14 dagar innan tillfället.

Basutbud

Detta evenemang är en del av basutbudet. Varje klass kan endast gå på ett evenemang ur basutbudet under läsåret.