Historia genom Konst - film

Lär dig mer om historia med Malmö Konstmuseums samling!  

Beskrivning

Det pedagogiska programmet Historia genom Konst riktar sig till alla elever som läser Historia på gymnasiet i Malmö. Projektet startade höstterminen 2021 och pågår i tre år. Inför läsåret 23/24 erbjuder vi olika varianter av visning och workshop i vår utställning. Till höstterminen 2023 lanserar vi nu filmversioner av programmet, vilka ni kan ta del av när det passar er.  

Filmerna finns tillgängliga under hela vårterminen och du som lärare får tillgång till filmerna genom länkarna här nedan.

Med utgångspunkt i Konstmuseets basutställning Samlingen, med konst och föremål från 1500-talet till idag, går vi igenom hur historia kan ses genom konst från olika tider. Målet är att på ett nytänkande sätt ge eleverna möjlighet att lära sig om konst, och samtidigt fördjupa sig i historiska skeenden, epoker, och tidsperioder.    

Länkar

Filmerna går att se och arbeta med på egen hand, liksom innan eller i anslutning till ett besök på Malmö konstmuseum.

Till filmmaterialet finns det även en lärarhandledning med frågor och stöd för så väl lärare som elever. Kontakta konstpedagog Ellen Arvidsson för att ta del av den. Email: ellen.arvidsson@malmo.se.