Making Magic

Malmö museum i samarbete med Kulturkopplingen, Malmö Kulturskola.

Beskrivning

I de visuella effekternas magiska värld kan vad som helst hända. Detta är berättelsen om hur visuella effekter skapas till film och datorspel – och hur de påverkas av naturlagarna som styr den verkliga världen.  

Följ med på en hisnande resa och upptäck hur specialeffekter skapas – från ekvationer till explosioner i vår 3d-film Making Magic. 

Praktiskt information

En filmpedagog från Kulturkopplingen visar hur ni arbetar med animerad film och green screen. Efter en grundläggande genomgång i apparna som används skapar eleverna sin egen animerade film med Stop-motion teknik, byter bakgrund med Green-Screen teknik och använder iMovie för att färdigställa filmen. Dagen avslutas med filmvisning och reflekterande samtal kring temat samt hur bild och ljud blir film.

Se trailer på Youtube.

Efter genomförd bokning får ni länk till evenemangets läroplanskoppling.

Kulturbuss

Kulturbuss bokas genom att klicka på knappen under "Kulturbuss" när du genomför din bokning. Kulturbussen är bokningsbar fram till och med 14 dagar innan tillfället.

Basutbud

Detta evenemang görs i samarbete med Kulturkopplingen, Malmö Kulturskolan och är en del av basutbudet. Varje barn kan endast gå på ett evenemang ur basutbudet under läsåret.

Valbart utbud

Evenemanget är också bokningsbart för årskurs 4- 7 inom ramen för det valbara utbudet, utöver årskursens eget basutbud.