Välkommen till Sverige (gymnasiet)

De Vita bussarna och Malmö museum som flyktingförläggning 1945

Beskrivning

Besök en utställning om människor på flykt och deras längtan efter en framtid i frihet. Med över 100 miljoner människor på flykt i världen, fler än någonsin, är den lika viktig då som nu. 

Under några månader våren och sommaren 1945 stängde Malmö museum för allmänheten för att i stället ta emot flyktingar från nazisternas koncentrationsläger. Tusentals flyktingar kom till Malmö med de Vita bussarna, Svenska Röda Korsets räddningsaktion. Tiden på museet, från några dagar till flera månader, blev för många den första tiden i frihet efter lägren. 

Praktisk information

Under visningen upplever vi den Vita bussen, en av de få som finns kvar, och Länsherrevåningen i slottet där vi berättar om museet som flyktingförläggning. 

Om tiderna nedan inte passar för din grupp är du välkommen att kontakta museets bokning för att hitta tider som passar er.
Mejl: boka.museum@malmo.se
Telefon: 040-34 44 23 (måndag-fredag klockan 9-12)

Kulturbuss

Kulturbuss bokas genom att klicka på knappen under rubriken Önskar buss till evenemanget när du genomför din bokning. Kulturbussen är bokningsbar fram till och med 14 dagar innan tillfället.

Basutbud

Detta evenemang är en del av basutbudet. Varje barn kan endast gå på ett evenemang ur basutbudet under läsåret.