Ångmaskiner och ubåtar

Beskrivning

När och hur använder vi muskelkraft, ånga, gas, bensin och elektricitet? Klättra upp i den gamla traktorn, provsitt hästspårvagnen eller känn på hur det är att vara lokförare i det stora ångloket. Vi får även stifta bekantskap med U3, vår ubåt byggd under andra världskriget, och känna av hur livet ombord kunde vara. 

Välkommen till Teknikens och Sjöfartens hus som presenterar museets största och mest spektakulära föremål i en ny och spännande miljö! 

Praktisk information

Utställningen är utformad för att öka elevernas nyfikenhet på samhälle och vetenskap. Ett sådant perspektiv ger oss redskap att förstå och förändra vår egen tid.

Om tiderna nedan inte passar för din grupp är du välkommen att kontakta museets bokning för att hitta tider som passar er.
Mejl: boka.museum@malmo.se
Telefon: 040-34 44 23 (måndag-fredag kl 9-12). 

Kulturbuss

Kulturbuss bokas genom att klicka på knappen under "Kulturbuss" när du genomför din bokning. Kulturbussen är bokningsbar fram till och med 14 dagar innan tillfället.

Basutbud

Detta evenemang är en del av basutbudet. Varje barn kan endast gå på ett evenemang ur basutbudet under läsåret. 

Valbart utbud

Evenemanget är också bokningsbart för årskurs 4, 5 och 7 inom ramen för det valbara utbudet, utöver årskursens eget basutbud.