Happily ever after

Beskrivning

Våra känslor visar att något är viktigt för oss – men hur vet vi egentligen vad som är viktigt när drömmar och ideal har blivit till varor på en marknad?
I Happily Ever After möts konstnärer som utforskar skärningspunkten mellan psyket och det sociala i en tid då privata, offentliga, känslomässiga och ekonomiska sfärer allt mer vävs samman.

Utställningen berör det komplexa samspelet mellan känslor och kapital i ett samhällssystem som drivs av effektivisering och optimering. Genom en mängd olika konstnärliga uttryck behandlas ämnen som mindfulness, vinster i välfärden, techindustrin och sociala medier. Tillsammans pekar verken på hur vårt sätt att uppleva och uttrycka känslor är under förändring och hur detta i sin tur påverkar synen på oss själva, varandra och samhället. Vad händer när våra känslor och idén om lycka utnyttjas för vinst och kontroll? Vilka sociala konsekvenser får det och hur kan vi göra motstånd?

Praktisk information

Visningen tar cirka 45 minuter, är dialogbaserad, och innehållet anpassas efter gruppen. Det finns även tid för frågor och samtal efteråt. Besöket beräknas vara cirka 1 timme.  

Vid frågor, mejla museets konstpedagog Ellen Arvidsson, ellen.arvidsson@malmo.se

Kulturbuss

Kulturbuss bokas genom att klicka på knappen under "Kulturbuss" när du genomför din bokning. Kulturbussen är bokningsbar fram till och med 14 dagar innan tillfället.