Victor och Josefine - Resan till Snackistan

Frankrike, Luxemburg 2022. 80 minuter. Regi: Julien Chheng och Jean-Christophe Roger. Svenskt tal.

Beskrivning  

Victor och Josefine är bästa vänner, trots att han är en stor hungrig björn och hon en mycket liten mus. När Victors värdefulla fiol går sönder reser de till hans hemland Snackistan för att få den lagad. Här brukade världens bästa musiker sprida glädje med sin musik, men det visar det sig att all musik är bannlyst sedan flera år. 

Det finns modiga invånare som kämpar mot förbudet och tillsammans med dem och en mystisk maskerad hjälte försöker Victor och Josefine se till så att musiken åter släpps fri i björnarnas land. 

Se trailer på Youtube.

Hämta filmhandledning från Svenska Filminstitutet.

Förlaga

Filmen bygger på barnboksserien Ernest et Celestine av Gabrielle Vincent. Filmen är en fristående uppföljare till succén Victor och Josefine som kom 2012. 

Läroplan

Filmen kan kopplas till undervisning i geografi, musik, biologi och bild. 

Praktisk information

De medföljande vuxna ansvarar för sina elever och ordningen i salongen. Entrén stänger efter insläpp, så kom i god tid. Det inte är tillåtet att äta eller dricka något på skolbiovisningarna.  

Kulturbuss

Kulturbuss bokas genom att klicka på knappen under "Kulturbuss" när du genomför din bokning. Kulturbussen är bokningsbar fram till och med 14 dagar innan tillfället.

Basutbud

Detta evenemang är en del av basutbudet för årskurs 2. Varje barn kan endast gå på ett evenemang ur basutbudet under läsåret.

Valbart utbud

Evenemanget är också bokningsbart för F-klass och årskurs 1 inom ramen för det valbara utbudet, utöver dessa årskursers eget basutbud.