Belfast

Storbritannien 2021. 98 minuter. Regi: Kenneth Branagh. Engelskt tal. Svensk text. 

Beskrivning

Nordirland i slutet av 1960-talet. Buddy bor med sin mamma och pappa i Belfast. På deras Bullerby-idylliska gata växer han upp bland vänner och bekanta. Pappa jobbar i England under veckodagarna. Farmor och farfar bor några hus längre bort. En dag vänds den lugna tillvaron dramatiskt upp och ned när protestanter och katoliker drabbar samman. Grannar blir fiender och gränser sätts upp. I händelsernas centrum står Buddy, en ung pojke som närmar sig tonåren. Buddys liv är fyllt av familjekärlek, lekfullhet och blomstrande romantik. Men då hans älskade hemstad drabbas av allt större oroligheter, står hans familj inför ett viktigt val. Ska de hoppas på att konflikten kommer att gå över eller ska de lämna allt de känner till bakom sig, för ett nytt liv.  

Se trailer på Youtube.

Praktisk information

De medföljande vuxna ansvarar för sina elever och ordningen i salongen. Entrén stänger efter insläpp, så kom i god tid. Det inte är tillåtet att äta eller dricka något på skolbiovisningarna.  

Kulturbuss

Kulturbuss bokas genom att klicka på knappen under "Kulturbuss" när du genomför din bokning. Kulturbussen är bokningsbar fram till och med 14 dagar innan tillfället.

Basutbud

Evenemanget är en del av basutbudet för årskurs 9 och gymnasiet. Varje elev kan endast gå på ett evenemang ur basutbudet för sin årskurs under läsåret.
Detta evenemang kan också bokas av årskurs 8 inom ramen för det valbara utbudet.