Exodus

Film. Sverige 2022. Drama, 101 minuter. Regi: Abbe Hassan. Arabiskt tal. Svensk text.

Beskrivning

Amals systrar ska finnas i Grekland, hennes föräldrar i Sverige. Men dit är det långt när den turkiska polisen plötsligt stormar containerhamnen. 12-åriga Amal som flyr kriget i Syrien tvingas lägga sitt liv i människosmugglaren Sams händer. Sam är den som kan rädda henne från såväl krigets som människohandelns fasor och Amal är den som med sin fantasi och lekfullhet kan lätta på Sams cyniska sinne och förmå honom att göra upp med sitt förflutna. Exodus är en film om en flickas flyktingresa i en cynisk värld som ändå lämnar plats för värme och oväntad vänskap. 

Pedagogiskt material

Filmhandledning från Svenska Filminstitutet

Se filmtrailer på Youtube 

Praktisk information

De medföljande vuxna ansvarar för sina elever och ordningen i salongen. Entrén stänger efter insläpp, så kom i god tid. Det inte är tillåtet att äta eller dricka något på skolbiovisningarna.  

Kulturbuss

Kulturbuss bokas genom att klicka på knappen under "Önskar buss till evenemanget" när du genomför din bokning. Kulturbussen är bokningsbar fram till och med 14 dagar innan tillfället.

Basutbud

Evenemanget är en del av basutbudet för årskurs 9 och gymnasiet. Varje elev kan endast gå på ett evenemang ur basutbudet för sin årskurs under läsåret.
Detta evenemang kan också bokas av årskurs 8 inom ramen för det valbara utbudet.