Bubblan

Film. Originalets titel: Kupla. Finland 2022. Drama 103 minuter. Regi: Aleksi Salmenperä. Finskt tal. Svensk text.

Beskrivning

En snöig nyårsafton upptäcker 16-åriga Eveliina att hennes mamma har en kärleksaffär med en kvinna. Med alla till buds stående medel försöker hon hålla ihop familjen – osäker på om hennes föräldrar vet sitt eget bästa. Steg för steg tar hon till med mer och mer drastiska metoder. Det är en omtumlande tid med stora beslut, ungdomskärlek och vuxenkärlek – som kanske inte skiljer sig så mycket åt. 

I ett mörkt och vilt vinterlandskap får vi följa Eveliinas färd från barndomens oskuldsfulla tillvaro till en värld där vuxna bär på hemligheter och livet visar sig mer komplext än hon tidigare anat. 

Pedagogiskt material

Filmhandledning från Svenska Filminstitutet

Se filmtrailer på Youtube

Praktisk information

De medföljande vuxna ansvarar för sina elever och ordningen i salongen. Entrén stänger efter insläpp, så kom i god tid. Det inte är tillåtet att äta eller dricka något på skolbiovisningarna.  

Kulturbuss

Kulturbuss bokas genom att klicka på knappen under "Kulturbuss?" när du genomför din bokning. Kulturbussen är bokningsbar fram till och med 14 dagar innan tillfället.

Basutbud

Detta evenemang är en del av basutbudet för årskurs 9 och gymnasiet. Varje elev kan endast gå på ett evenemang ur basutbudet under läsåret.

Valbart utbud

Evenemanget är också bokningsbart för årskurs 8 inom ramen för det valbara utbudet, utöver årskursens eget basutbud.