Forever

Sverige 2023. Drama 103 minuter. Regi: Anders Hazelius. Svenskt tal.

Beskrivning

Mila och Kia har varit bästa vänner och lagkamrater så länge de kan minnas. När tjejerna får en ny fotbollstränare i hårdsatsande Lollo så börjar de sakta glida isär. Mila som drömmer om att bli fotbollsproffs ser äntligen sin chans att lyckas, men är det värt att offra sin bästa vän för att vinna till varje pris? 

Forever är en film om vänskap, drömmar, fotboll och hur man navigerar i en vänskap när man dras åt olika håll. Men det är också en film som väcker frågor om jämställdhet i fotbollsvärlden och om hur olika förutsättningar påverkar de möjligheter vi får här i livet. 

Se trailer på Youtube.

Hämta Svenska Filminstitutets filmhandledning.

Praktisk information

De medföljande vuxna ansvarar för sina elever och ordningen i salongen. Entrén stänger efter insläpp, så kom i god tid. Det inte är tillåtet att äta eller dricka något på skolbiovisningarna.  

Kulturbuss

Kulturbuss bokas genom att klicka på knappen under "Kulturbuss" när du genomför din bokning. Kulturbussen är bokningsbar fram till och med 14 dagar innan tillfället.

Basutbud

Evenemanget är en del av basutbudet för årskurs 9 och gymnasiet. Varje elev kan endast gå på ett evenemang ur basutbudet för sin årskurs under läsåret.
Detta evenemang kan också bokas av årskurs 8 inom ramen för det valbara utbudet.