Ploey ett vinteräventyr

Lói þú flýgur aldrei einn. Island. Regi: Árni Ólafur Ásgeirsson. Animation 82 minuter. Svenskt tal.

Beskrivning

Den isländska vintern närmar sig. För strandpiparna har tiden för att flyga söderut kommit. Men Ploey missar avfärden och blir ensam kvar. Han bestämmer sig då för att gå över “islandet”, i hopp om att nå den mytomspunna dal som sägs vara bevarad från kylan: Paradisdalen. Under sin resa blir han vän med den majestätiska fågeln Giron. Tillsammans får de två följeslagarna använda sin nyfunna vänskap och sitt starkaste mod för att övervinna farorna i den arktiska vintern, så att Ploey äntligen får återse sin familj. En berättelse om att vara liten och övergiven men modig nog att inte ge upp utan kämpa för att överleva. En vacker film som visar upp det fantastiska isländska landskapet.  

Se trailer på Youtube.

Praktisk information

De medföljande vuxna ansvarar för sina elever och ordningen i salongen. Entrén stänger efter insläpp, så kom i god tid. Det inte är tillåtet att äta eller dricka något på skolbiovisningarna.  

Kulturbuss

Kulturbuss bokas genom att klicka på knappen under "Kulturbuss" när du genomför din bokning. Kulturbussen är bokningsbar fram till och med 14 dagar innan tillfället.

Basutbud

Evenemanget är en del av basutbudet för årskurs 2. Varje barn kan endast gå på ett evenemang ur basutbudet för sin årskurs under läsåret.
Detta evenemang kan också bokas av årskurs 3 inom ramen för det valbara utbudet.