Hud - Kroppsklubben

Beskrivning

Hud är en dansföreställning för åk 3 där vi tar oss an kroppens största organ: huden. Utifrån en segdragen känsla av distans inför den egna och andras kroppar till följd av smittospridningen av coronaviruset uppmärksammar Kroppsklubben hudens betydelse i relation till kroppskontakt och beröring.  

I en blå omslutande värld närmar vi oss varandra och huden på ett tryggt och lekfullt sätt. Publiken får möjlighet att rikta sitt fokus och sin upplevelse till huden och därigenom uppleva sin egen kropp, andras kroppar och sin omgivning på ett nytt sätt. Hur känns det att vara nära, hur känns det att vara långt ifrån? Hur känns en gnugg? Kan huden vara hungrig och kan huden vara mätt? Vad skulle huden kunna säga om den hade en röst?  

Föreställningen slår ett slag för den fysiska närheten och rätten till att själv bestämma när en vill vara nära eller långt ifrån. Vi vill att alla barn som lämnar HUD ska känna sig tryggare, säkrare, varmare och närmre sin egen och andras hud! 

Medverkande dansare: Anna Johansson & Rebecca Yates
Koreografi och konstnärlig ledning: Jilda Hallin & Lisa Nilsson  

Se trailer på Vimeo.

Pedagogiskt material

Hämta Riksteaterns handledning Att öppna nya världar.

Ta del av digitala föreläsningar som rör konst och scenkonst för barn och unga. 

Kulturbuss

Kulturbuss bokas genom att klicka på knappen under "Kulturbuss" när du genomför din bokning. Kulturbussen är bokningsbar fram till och med 14 dagar innan tillfället.

Basutbud

Detta evenemang är en del av basutbudet för årskurs 3. Varje barn kan endast gå på ett evenemang ur basutbudet under läsåret.

Valbart utbud

Evenemanget är också bokningsbart för årskurs 2 och 4 inom ramen för det valbara utbudet, utöver årskursens eget basutbud.