How to dance paintings

  • Lovaktiviteter

Beskrivning

Går det att beskriva en bild genom dans eller rörelse? Och hur skulle då Isaac Grünewalds Fiolspelaren eller Pablo Picassos La Dance du Berger sett ut? Kom förbi och testa på februarilovet!

Besök oss på Mitt nya museum? för en av lovets roligaste aktiviteter. Under den skapande workshopen får du bekanta dig med några av de många konstverk som finns i konstmuseets samling men som av olika skäl inte kan visas. Tillsammans med dansaren och koreografen Viktoriia Khoroshylova tittar vi på målningarna och utforskar det vi ser, hör och känner för att sen översätta intrycken till dans och rörelse.

En av utgångspunkterna till workshopen är att flera av konstverken idag inte går att se på konstmuseet. Det är konstverk som är ömtåliga och skulle behöva speciella utställningsrum där ljus, temperatur och omvårdnad är precis rätt för att inte gå sönder av att visas.

Workshopen hålls av koreografen och dansaren Viktoriia Khoroshylova.


Praktisk information

Evenemanget är en workshop med fokus på seende, rörelser och eget skapande som sker på Mitt Nya Museum? på Södergatan 28 (mitt emot Åhlénshuset på gågatan).

Det finns plats för 20 barn på varje tillfälle, och minst 2 ansvariga vuxna måste följa med.
Medhavd lunch kan förtäras på plats.

Vid frågor, kontakta Ellen Arvidsson, konstpedagog på Malmö Konstmuseum, på ellen.arvidsson@malmo.se

Kulturbuss

Kulturbuss bokas genom att klicka på knappen under "Kulturbuss?" när du genomför din bokning. Kulturbussen är bokningsbar fram till och med 14 dagar innan tillfället.