BUFF: Klassresan

  • BUFF

Ekskurzija. Bosnien-Hercegovina, Kroatien, Serbien, Frankrike, Norge, Qatar 2023. 93 minuter. Regi: Una Gunjak. Bosniskt tal. Svensk text.

Beskrivning

Sanning eller konsekvens? Åttondeklassaren Iman kan inte låta bli att ljuga och säger till allas förvåning att hon har haft sex. Klasskamraterna tittar storögt på henne. Instängd i sin egen lögn går Iman allt längre och blir mittpunkt i en kontrovers som växer utom kontroll. Bosnien-Hercegovinas Oscarsbidrag 2024.

Se trailer på Youtube.

Praktisk information

De medföljande vuxna ansvarar för sina elever och ordningen i salongen. Entrén stänger efter insläpp, så kom i god tid. Det inte är tillåtet att äta eller dricka något på skolbiovisningarna.

Under festivalen tillåts varje högstadie- och gymnasieklass boka två evenemang. Om en klass bokar fler evenemang avbokas dessa av skolbions personal och det evenemang som först bokades behålls.

Festivalens biografvisningar är öppna för allmänheten.

Kulturbuss

Kulturbuss bokas genom att klicka på knappen under "Kulturbuss" när du genomför din bokning. Kulturbussen är bokningsbar fram till och med 14 dagar innan tillfället.