BUFF: Sirocco och vindarnas rike

  • BUFF

Sirocco et le royaume des courants d'air. Belgien. Frankrike 2023. 76 minuter. Regi: Benoît Chieux. Franskt tal. Svensk voice over. Engelsk text.

Beskrivning

Systrarna Juliette och Carmen passas av sin granne. Grannen är författare, och är utmattad efter en lång natts skrivande. Uttråkade bläddrar flickorna i en av böckerna om Sirocco, en lömsk typ som styr vinden. En magisk passage öppnas och systrarna sugs in i ett otroligt äventyr kantat av både faror och märkliga figurer. En fantasieggande film i bästa Studio Ghibli-anda.

Se trailer på Youtube.

Praktisk information

De medföljande vuxna ansvarar för sina elever och ordningen i salongen. Entrén stänger efter insläpp, så kom i god tid. Det inte är tillåtet att äta eller dricka något på skolbiovisningarna.

Under festivalen tillåts varje klass bara boka ett evenemang. Om en klass bokar flera evenemang avbokas dessa av skolbions personal och det evenemang som först bokades behålls. 

Festivalens biografvisningar är öppna för allmänheten.

Kulturbuss

Kulturbuss bokas genom att klicka på knappen under "Kulturbuss" när du genomför din bokning. Kulturbussen är bokningsbar fram till och med 14 dagar innan tillfället.